Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

vrijdag 30 juli 2010

In de krant!

Vandaag kregen we de nieuwsbrief van de Schuttevaer en in deze editie staat het artikel dat over ons geschreven is. Komende week is het blad te koop in de winkels en via deze link is de internet versie te bekijken. Toch wel bijzonder als je in de krant staat en dan nog met zo'n leuk stuk.

We liggen nu in Deventer, niet in maar wel vlakbij de Jachthaven van Deventer, zie google maps.
 
We hebben een leuke tocht over de Twente Kanalen gemaakt. Sliepen een nacht aan de kade voor de beroepsvaart tussen de grote jongens en die varen ook de hele nacht door dus dat trekt wel aan de lijnen. Zijn de sluis bij Eefde gepasseerd, ruim 6 meter verval en dat duurt lang in de stromende regen en daarna de IJssel op.
We hadden al van veel mensen gehoord dat de IJssel zo mooi is en tot nu toe zijn we daarin niet teleurgesteld, de regen stopte de zon ging schijnen en het landschap links en rechts is prachtig.
Het was onze primeur op stromend water en het is wel fascinerend, na alle kanalen tot nu toe, zo hard gaan zonder toeren te maken, dat zal wel tegenvallen als we de andere kant op gaan.

We hebben de afgelopen nacht op het anker gelegen, ook dat was voor het eerst. Wel was de achter spudpaal uit maar het was onduidelijk of die wel goed grip had. Alles is goed gegaan, Michel had wel een anker alarm gemaakt. Een touwtje met een fles eraan die zou omvallen als we gingen krabben, maar we hebben niets gehoord.
 We liggen in een grindgat en tot aan de kant is het ong 3m diep, het gaat steil naar beneden dus eigenlijk te diep voor de palen.
Willem en Nelien waren een paar dagen mee en Michel en Willem hebben de gehele ankerketting omhoog gehaald, gemeten en gemarkeerd en de gehele installatie nagelopen.
Morgen varen we naar de kade bij het centrum, daar mag je alleen overdag liggen en varen dan, als ons bezoek vertrokken is weer terug naar dit grindgat. We blijven waarschijnlijk een paar dagen bij Deventer en gaan dan richting de Maas.

1 opmerking:

  1. Beste Rebecca en Michel,
    Een mooi initiatief lijkt me heel erg leuk een keer aan boord te komen kijken.Maar je ligt niet op het anker maar er achter.
    En als je dan achter dat anker ligt is het m.i wel gevaarlijk als je de achterse sputpaal naar beneden hebt.Verder veel plezier en goede reizen.Groet een oude rijnschipper.

    BeantwoordenVerwijderen