Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

zaterdag 26 december 2009

Het kan vriezen, het kan dooien


Tja, je kan nog zoveel plannen maken maar er zijn altijd weer factoren waarmee je geen rekening kan houden.
Woensdag jl. zijn toch echt de laatste werkzaamheden aan het schip verricht, althans door Willem en consorten, dus zouden we weg kunnen.
Als ze voor ons het ijs in de vaart zouden breken met het kleine bootje was het wel mogelijk om weg te varen, tot Garnwerd. Aangezien de wegen echter slecht begaanbaar waren leek Garnwerd ons gezien de gasten geen goed idee dus zijn we voor de kerstdagen blijven liggen.
De route naar Wartena is ook wel begaanbaar, alle beroepsvaart maakt het ijs wel kapot, maar we kunnen de haven daar niet invaren zonder anderen te beschadigen met stuk gevaren ijs. We wachten nu dus af hoe de situatie as maandag zal zijn en beslissen dan.
Het hoort erbij en zo is het leven als je kiest voor een varend bestaan, we krijgen gewoon direct ermee te maken: niets is zeker en alle plannen kunnen veranderen.
Gelukkig is het hier warm en gezellig, geen probleem dus.

1 opmerking:

  1. Hi Rebecca en Michel,

    Ook voor jullie een heel goed jaar en in dat jaar een behouden vaart. Ziet er prachtig uit, wat een avontuur, nu gaat het echt beginnen.Deze oude vrouw is best een beetje jaloers. Heel veel succes en misschien een keetrje samen mat ma een tochtje?

    liefs,

    Annechien

    BeantwoordenVerwijderen