Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

zaterdag 13 februari 2010

Het probleem met water is......


Wonend op een schip heb je veel met water te maken, zowel binnen als buiten en het gaat niet steeds zoals je wilt.
Het water buiten blijft stijf bevroren en zelfs in het kanaal, waar de grote vrachtschepen varen, drijven de ijsschotsen rond. Mooie plaatjes maar wij kunnen daardoor er niet varen.
Binnen heb je weer een ander probleem, de condens! Sinds we 't Majeur hebben is verminderen van de condensvorming een speerpunt geweest voor ons, alles wat we sinds de aanschaf verbouwd hebben is goed geïsoleerd en dat is te merken, mede ook omdat we er nu permanent wonen en dus ook stoken. Helaas laat de isolatie in de delen die we niet verbouwd hebben te wensen over en hoewel we ook daar al een boel aan gedaan hebben komen we af en toe voor onaangename verrassingen te staan. De bovenrand van de mooie nieuwe kast in de logeerkamer bleek ineens nat te zijn. Michel kon niet anders doen dan plafond stukje bij beetje open breken en toen bleek dat door de kast de constructie zo veranderd was dat de ijspegels die aan de binnenkant van het dek hingen nu hun smeltwater afvoeren via de kast en niet meer langs de wanden naar het vlak. Allemaal wel te herstellen maar niet de bedoeling.
Hoewel de winter van mij nu wel eens afgelopen mag zijn levert het ontegenzeggelijk wel mooie uitzichten op, zie hier nog een paar foto's met het uitzicht uit het keukenraam en een plaatje van Panache tijdens een wandeling.
NB: om een reactie te plaatsen hoef je niet een account aan te maken maar als je het tekstvak invult ( incl. je naam) en dan plaatst als anoniem komt het helemaal in orde.
 

  

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten