Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

donderdag 27 mei 2010

de spudpaal

waar zijn we nu?
We zijn weer terug in de buurt van Wartena, omdat we het pinksterweekend in Amsterdam waren lag het schip een paar dagen in de jachthaven.
Vertrekken was nog niet zo simpel want het ging mis bij het ophijsen van de achterspudpaal. De kabel liep van de katrol af en daarmee was er dus geen beweging meer in de paal te krijgen en lagen we goed vast. Dit was al een keer eerder gebeurd, het is één van de 'kinderziektes' die binnenkort in Groningen verholpen gaan worden, gelukkig waren we dus voorbereid en hebben we een kettingtakel aan boord.
Het was een vies (vettige ketting) en lastig klusje maar we hebben de paal omhoog en de kabel weer over de katrol gekregen.
Omdat we komend weekend nog een laatste keer moeten zingen met onze respectievelijke koren en we 7 juni op de helling moeten in Leeuwarden, blijven we voorlopig hier in de buurt.
We liggen in de Lange Sleat, net aan de andere kant van het Prinses Margrietkanaal, een rustig en mooi plekje met een wandelpad er langs zodat ook Panache aan zijn trekken komt.
We hebben bijzondere buren, aan de overkant van het water een groot en prachtig (slechts) vakantiehuis en aan de andere kant verschillende families ooievaar, ofwel in een paalhuis in het groen ofwel in een rijtjes huis op het industrieterrein.
 
De afgelopen weken is er niet veel gedaan aan aftimmeren en schilderen dus nu moeten we weer even hard aan de slag, volgende keer hoop ik meer foto's van onze vorderingen te tonen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten