Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

dinsdag 3 augustus 2010

Deventer

Na het vertrek van onze vrienden zijn we inderdaad naar de kade in Deventer gevaren (helemaal links zie je ons liggen), in overleg met en medewerking van een hele aardige havenmeester mogen we een paar dagen aan de kade blijven liggen. een toplocatie en erg gezellig, vooral ook omdat de 1e zondag van augustus de boekenmarkt in Deventer is, de grootste in Europa. Wij wisten dat niet maar het was mooi meegenomen en erg gezellig. Zaterdag is mijn moeder een dagje op bezoek geweest, prima verbinding van Deventer met de Randstad, dat maakt het een potentiƫle winter ligplaats (hebben we bij de havenmeester in de week gelegd). Vanwege de boekenmarkt zijn de kinderen een dagje gekomen, ook erg gezellig en beiden hebben ze hun slag geslagen.

Maandagavond laat stonk het op de kade ontzettend naar diesel, de politie, de brandweer en later ook Rijkswaterstaat kwamen er op af en er was dus een hoop gedoe op de kade. Veel buren op straat of uit hun ramen hangend, ondanks het late uur was het nog lekker weer. Met zaklantarens werd het water afgespeurd, het pontje werd ingezet op de  IJssel en met een ladder klommen ze op een verlaten vissersboot. Michel heeft voor alle zekerheid bij ons in de machinekamer gekeken maar wij waren echt niet de oorzaak.
Ze hebben het niet kunnen vinden maar de stank werd gelukkig wel minder. Vandaag heeft de hele tijd nog een boot van Rijkswaterstaat heen en weer gevaren.
Zo is er altijd wat te beleven.


Wij hebben vanwaar we liggen uitzicht op een molen aan de overkant en vandaag zijn we er eens gaan kijken.
Het blijkt een, functionerende, houtmolen met eigen zagerij gedreven door vrijwilligers. Het hout ligt in het water van de IJssel te wachten op verwerking en moet 3 jaar in het water liggen. Binnen worden de originele zaagmachines, aangedreven door de draaiende wieken, gebruikt om de stammen in plakken te zagen. Prachtig om te zien en liefdevol gerestaureerd en onderhouden.

Morgen vertrekken we hier en varen dan om te beginnen naar Doesburg, in het weekend gaan we dan verder via Nijmegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten