Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

maandag 19 maart 2012

Een nieuw seizoen

Na weer een leuke winter in Haarlem gaan we vandaag op reis, een nieuw seizoen en nieuwe avonturen.
We gaan beginnen met een stuk dat we niet kennen, tot nu toe zijn we Haarlem vanaf het zuiden ingekomen en ook weer die kant op vertrokken.
Nu gaan we richting noorden en via het Noordzeekanaal en de Oranje sluizen richting de Randmeren (al onze plannen kun je vinden op de website) en zo naar Groningen, maar daarover vast meer in volgende blogs.

We hebben uiteindelijk wel echt winter gehad en het Spaarne heeft volledig dicht gevroren gelegen waardoor er veel geschaatst kon worden en het beeld rond het schip een hoog Anton Pieck gehalte had, wel erg  leuk!Hoewel de winter nu toch echt voorbij is heeft de Hermesvoet op het douche gebouwtje midden in Haarlem nog steeds de sok aan die een creatieve wild breier/ster hem heeft aangetrokken, het ziet er schattig uit.Ook deze winter is er weer een heleboel werk verzet aan en in het schip. Het meest in het oogspringend is wel de afwerking van het stuurhuis en het nieuwe (opklapbare) plateau dat Michel gemaakt heeft als verhoging voor het  stuurwiel, we hebben in ieder geval goed uitzicht.

1 opmerking:

  1. Hallo
    Nou het vaarseizoen is dus weer begonnen voor jullie. We wensen jullie weer een heeeele fijne zomer en reis toe.
    Groetjes de 2 matrozen

    BeantwoordenVerwijderen