Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

zondag 6 april 2014

Amersfoort-UtrechtDinsdag 1 april was het zover voor ons, tijd om te vertrekken uit de haven van Amersfoort, de winter is voorbij en we beginnen aan een nieuw vaarseizoen.
We hebben genoten van alle sociale en culturele geneugten die het stadse winterleven te bieden heeft en de vele contacten met vrienden en familie.
Wat een verschil met vorig jaar toen het ijzig koud was en er nog sprake was van sneeuw en nu met stralend lenteweer en haast zomerse temperaturen.
Weliswaar vertrokken we vorig jaar een maand eerder maar daar lag het niet alleen aan.

de Kwekersbrug in Amersfoort, klaar om te openen voor ons
Het was een goede en wel bestede winter met een aantal memorabele hoogte punten, niet in de laatste plaats de geboorte van onze kleinzoon Nathan.
Begin februari zijn Michel en ik voor een vakantie naar Spanje vertrokken, de nodige medische winterperikelen waren achter de rug en goed afgesloten dus we konden er even tussenuit en de geboorte van Nathan was pas voor eind maart gepland.

we waren op het zuidelijkste puntje van Spanje, prachtig uitzicht op de overkant, veel meer hebben we niet gezien
We vertrokken maandagochtend maar waren dinsdagnacht alweer terug en in het ziekenhuis in Utrecht om kennis te maken met Nathan, hij had maling aan de planning van anderen.
Na de eerste schrik en zorg van zoveel weken te vroeg gaat het nu heel goed met hem en de bonus is dat we hem al die weken al meemaken voor we weer gaan varen. Spanje houden we tegoed.
Nathan, hier zeven weken oud en zijn moeder
Niet alleen buitenshuis gebeurde er van alles, zodra de hand van Michel na de operatie hersteld was is hij weer aan de slag gegaan. Uiteindelijk was er deze winter nog niet geklust.
Hij heeft de stuurboordhut onder handen genomen. Omdat we daar nog niet echt iets aan gedaan hadden was het een beetje ons rommelhok voor alles waar elders geen plek was en de bedden waar we plannen mee hadden maar nog niet gerealiseerd.
Nu is het een keurige kamer, mooie kastenwand met schuifdeuren en een hangkast waarvoor de laatste deuren uit de originele achterroef gebruikt zijn. Bovendien twee extra slaapplaatsen omdat de opklapbedden nu goed geplaatst en gefixeerd zijn. We hebben er een leuke (klein)kinderlogeerkamer bij.
opgeruimd, alles heeft een plek en is terug te vinden
de bunkbedden zijn opgeklapt achter het gordijn opgeruimd
Michel demonstreert dat de constructie stevig is

We zijn wel weg uit Amersfoort maar hebben tot nu toe maar een kilometer of vijf gevaren en liggen net buiten de stad op de Eem.
Vanwege diezelfde kleinzoon hadden we onze planning aangepast en blijven we de eerste weken in de buurt van Amersfoort voor we naar Belgiƫ gaan.
We besteden onze tijd nuttig en hebben de dekken geschilderd en alle planten weer verpot.

nieuwe antislip op de loopdekken
alle geklieder met aarde lekker buiten de bootWe hebben deze winter een snorscooter gekocht om onze actie radius op de wal wat te vergroten in de periode dat we varen. De bedoeling is dat ik ook zelf zal gaan rijden maar voorlopig heb ik mij beperkt tot achterop zitten. Ook Panache moet mee op de scooter en Michel heeft nu een proefritje met hem gemaakt in de nieuwe bak, Panache vindt het geweldig en blijft rustig zitten. Stel je nu voor dat ik er nog tussenin zit, allebei met een helm op, we zullen het nodige bekijks trekken.
de man en zijn hond
We genieten hier ook weer van het buiten zijn en in de natuur liggen, hoe leuk de stad ook is. Helemaal donker ’s nachts want geen straatverlichting. Geen stadsgeluiden maar het kwetteren van de vogels als je wakker wordt en van alles te zien op en rond het water en in de lucht.
een drijvend huis, onze nieuwe buren op de Eem
En omdat we nu toch zo dicht bij Amersfoort zijn kan kleinkind met zijn ouders nog gezellig op bezoek komen.
nog even genieten van zo dichbij zijn
Van hier gaan we naar Diemen waar we een paar dagen blijven liggen en dan varen we door naar Utrecht.
We kunnen een aantal weken liggen in de Veilinghaven in Utrecht, een erg leuke plek.
Voor het verhaal van onze nieuwe ligplaats zie het laatste blog van 2013
De Gerritje in Utrecht op "onze plek", nu zijn de bomen nog kaal maar straks......
uitzicht over de Vaartse Rijn vanaf het schip
Vanuit Utrecht gaan we half mei naar Oostende waar we, net als 2 jaar geleden, deelnemen aan het festival Oostende voor Anker. We vonden het toen erg leuk en hebben er ook nu weer veel zin in.
Meer hierover in het volgende blog.

2 opmerkingen:

  1. Lieve Rebecca en Michel. Zoals beloofd een test met reactie plaatsen. De blog vraagt niet om een reactie plaatsen, maar geeft alleen als mogelijkheden Geen opmerkingen of Links naar dit bericht. En onder Links kom je dan bij reactie plaatsen. Misschien zit daar het probleem voor lezers. EN de Surinaamse pannenkoeken zijn roti's, volgens mij. Liefs, Marein

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen