Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

maandag 5 april 2010

Wat we allemaal hebben gedaan.....

Hoewel een week overgeslagen met verslag is er wel het nodige gedaan en gebeurd, op en rond het schip.
We hebben het druk gehad met klussen, onderhouden sociale contacten, ziek zijn en varen (jawel eindelijk zijn we van stal geweest).
In het stuurhuis is nu een vaste bank gemaakt, de kussens zijn besteld en de stof om ze te bekleden is in huis dus binnenkort kunnen we daar comfortabel zitten. Dat wordt ook hoog tijd want om ons heen gebeurt van alles, nu iedereen weer gaat varen, en dat moeten we natuurlijk goed in de gaten kunnen houden :-). Ook de aftimmering rond de ramen is bijna af en volgende projecten zijn de, verwijderbare, opstap voor het stuurwiel om goed zicht te hebben tijdens het varen en de trap tredes bij de schuifdeuren. Ondanks dat hij griep had heeft Michel toch een hoop gedaan.
We hebben kennis gemaakt met mensen van de DBA, namen die we alleen van de website kennen en waar we nu een gezicht bij hebben, dat maakt het veel leuker.
De paasdagen zijn de kinderen aan boord geweest en hebben we Mah-Jong gespeeld, niet voor iedereen bekend dus het was nog een leerproces maar volgende keer gaan we voor het "eggie". Malka had haar kat Castor meegenomen en dat ging prima. Castor vond het allemaal best totdat we gingen varen want het geluid van de motor vond hij helemaal niets. Panache dacht een leuk speel kameraadje te hebben maar dat viel zwaar tegen, niet alleen negeerde Castor hem maar hij mocht ook allemaal dingen die Panache verboden zijn, zoals op bed, in de keuken en het trapje naar het voorschip af. Een weekend vol frustraties dus voor die arme Panache.
Vandaag zijn we gaan varen en het was, nu het zo uitkwam, wel erg leuk dat we onze 1e vaartocht die we ondernamen omdat we het wilden en niet omdat het moest ivm verbouwen, gezamenlijk met Malka en Steven was.
Het geheel was niet zonder avontuur en spannende momenten. De box uit en er andersom weer in varen in de haven bleek een eitje en geen enkel probleem voor Michel terwijl ik daar best tegen op had gezien. Helaas was er in een smalle bochtige sloot een skutsje die ons zeilend en met goede vaart ging inhalen, in de bocht, terwijl een kruiser ons tegemoet kwam. Een ontmoeting tussen onze kont en de skutsje kon net voorkomen worden doordat Michel hard achteruit sloeg. Dat liep dus goed af maar helaas ging even later het alarm van de motorkoeling doordat de wierpot in dat ondiepe water verstopt was geraakt. Snel naar de kant en daar kon het euvel wel verholpen worden maar Michel was er niet blij mee en de skutsje was nergens meer te zien om ze de waarheid eens te zeggen..
We hebben wel gezien dat er een heleboel mooie grote steigers zijn in de meren en sloten waar je prachtig kunt aanleggen voor 1 of meer dagen dus als we hier weggaan zien we wel waar we terecht komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten