Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

maandag 22 maart 2010

Eindelijk lente

Ook hier in het noorden wordt de lente eindelijk zichtbaar. We waren dit weekend in Amsterdam, even stadsleven ervaren en contacten aanhalen, alwaar de crocussen overal volop staan te bloeien. Vanmorgen heb ik hier in Wartena de eerste voorzichtige bloemetjes gezien langs de sloot, het is hier duidelijk kouder dan in de stad. Gelukkig zijn alle sloten nu weer van water en niet van ijs en zijn de velden weer groen en niet meer wit.
Het wordt ook de hoogste tijd om Panache van zijn wintervacht te gaan ontdoen hoewel al die krulletjes die hij nu heeft wel heel leuk zijn.
We werken hard, ook om voorbereid te zijn op eventuele gasten, en gaan hier binnenkort een paar dagen weg als het weer zo blijft. Als we niet aan de walstroom liggen moeten we om te klussen met electrische aparatuur de generator starten, we proberen dus zoveel mogelijk schuur en zaagwerk  te doen in de haven.
Vandaag komt de nieuwe lier voor de achterspudpaal zodat we die weer kunnen gebruiken.
Toen we weg wilden varen van onze winterplaats naar de box in de haven bleek dat de spudpaal niet omhoog kwam en dan kan je niet ver varen! De lier bleek niet in orde en moest vervangen worden.
De spudpaal is met een handtakel omhoog gehesen en geborgd (wij moeten dus absoluut een handtakel aan boord hebben, dat is wel duidelijk geworden) zodat we weg konden varen.
Om rond te toeren hebben we toch graag beide spudpalen in werking, het vergroot onze mogelijkheden om op een mooie plek te liggen beslist groter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten