Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

vrijdag 8 april 2011

Haarlem-Katwijk

Haarlem-Katwijk
Na een half jaar in de stad is het toch wel weer heerlijk om in de natuur te liggen en   
’s morgens door vogels gewekt te worden. Hoewel dat viel bij de, absoluut idyllische, ligplaats die we de eerste dag hadden aan de Kagerplassen een klein beetje tegen.
schapen een molen en op de achtergrond 't Majeur
mikado met een kraantje en heipalen
Aan de overkant waren ze bezig om de palen van de aanlegplaatsen te vernieuwen en om 9 uur begonnen ze daar, het leek wel of ze mikado aan het spelen waren met die enorme heipalen.
Aangezien het dinsdag en woensdag helemaal geen lekker weer was en harde wind zijn we lekker aan de Kaag blijven liggen.
Ons vertrek uit Haarlem, de afscheids bloemen van onze Australische vrienden die we deze winter leerden kennen, staan nog te bloeien, werd opgevrolijkt door een enthousiast comité van uitgeleide die ons vrolijk de brug door zwaaiden.
ons comité van uitgeleide
We hebben het in Haarlem zeer naar ons zin gehad en vinden het leuk te weten dat we komende winter daar weer een plekje hebben.
Donderdag zijn we vertrokken van de Kaag en de eerste afwijking van de geplande route is al daar, we liggen nu in Katwijk a/d Zee en dat was een last minute verandering, zomaar omdat we er allebei nog nooit geweest zijn.

de waterkering
Wel heel erg leuk om bijna aan zee te liggen, tussen ons en de zee is alleen deze enorme waterkering en het strand.
Gelukkig is het nu nog geen toeristen seizoen want ook nu is al merkbaar dat het hier van de zomer helemaal vol zal liggen en je in het dorp waarschijnlijk over de hoofden kan lopen.
Hoewel nu afgesloten van zee (er zijn wel woeste plannen hier weer een zeehaven te maken) is overal te zien dat Katwijk ooit een bloeiend vissersdorp was.
We hebben ons wel verbaasd over de manier waarop ze hier tellen (zie foto).
Waarschijnlijk blijven we hier tot na het weekend liggen en gaan dan richting Rotterdam, waar we hopen dat we een paar dagen naast een schip in de Koningshaven mogen liggen, wordt vervolgdGeen opmerkingen:

Een reactie posten