Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

zondag 3 april 2011

We gaan weer op weg!

Het is weer lente, we hebben een leuke vakantie achter de rug (naar New York en IJsland) en nu is het de hoogste tijd om uit Haarlem te vertrekken.
de Welvaart keert in het Spaarne om te vertrekken

Onze buren zijn al weg, ze hebben de steven gewend  en zijn richting Enkhuizen gevaren en wij vertrekken morgen (zondag) naar het zuiden. We zullen de eerste dag waarschijnlijk tot de Kagerplassen komen en daar een leuk plekje zoeken.
Daarna gaan we richting Leiderdorp waar we een bezoek brengen aan een zeilmaker om eens te overleggen wat de mogelijkheden zijn om een tent rond het achterdek te maken.


Michel boent het schip


De laatste dagen zijn er nog wat nodige werkzaamheden verricht zoals het schip volledig schoon spuiten en schrobben, hoognodig na een half jaar in de stad 






De laatste hand wordt gelegd aan het vernieuwde achterdek

Voor we op vakantie gingen had Michel een nieuwe houten vlonder gelegd op het achterdek, nu is het ook minder schuin en stroomt de soep niet meer uit je bord. Het is heel mooi geworden en een goede aanleiding om nieuwe stoelen en een nieuwe tafel neer te zetten.
Vervolgens moest natuurlijk ook nog voor vertrek even het achterdek geschilderd worden.
Hierdoor is het nu niet mogelijk om een mooie foto van het achterdek in vol ornaat te plaatsen maar dat komt de volgende aflevering.

Wij hebben er zin in en gaan vol enthousiasme morgen op weg, we houden jullie op de hoogte en zien graag jullie reacties op onze berichten.



1 opmerking:

  1. Lieve Rebecca en Michel, we willen jullie graag volgen op je blog en wensen jullie heel veel plezier en succes! Jullie foto' s zijn echt prachtig!
    Liefs, Marius en Liselotte

    BeantwoordenVerwijderen