Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

woensdag 20 april 2011

Katwijk-Dordrecht


Katwijk naar Dordrecht
Langer dan de bedoeling was zijn we in Katwijk gebleven, deels omdat het er erg plezierig was en deels omdat Rebecca onverwacht naar Amsterdam moest en ook nog een dag later dan gepland terug kwam vanwege brand in de Schipholtunnel, dus geen treinverkeer.
In Katwijk konden we heerlijk langs het strand lopen. Panache rende tien keer de afstand die wij liepen en heeft zich er helemaal uitgeleefd. Hoewel het nog vrij koud was en zeker in het water, waren er toch surfers en kanoërs die zich erin waagden, brrrrrrrrr
stoer hoor!
Uiteindelijk zijn we vrijdagochtend naar Delft gevaren, de Delftse Schie is een mooi typisch Hollands stukje, weilanden en molens en daartussen in de A15.
de A15 tussen de landelijke dreven
Als je dan een bocht omkomt en Overschie ziet liggen is er weer zo’n typisch beeld van ‘torens’ in Holland: molen, kerk, hoge boom en hijskraan.
Overschie
Delft was vooral erg druk langs de kade, een typische studentenstad op vrijdagavond. De volgende dag was het welk zulk lekker weer dat we voor het eerst echt konden genieten van het vernieuwde achterdek, nieuwe vlonder, nieuwe stoelen en nieuwe tafel.
ons achterdek
Zaterdag zijn we doorgevaren naar Rotterdam en hoewel we verwacht hadden dat we vooral door industrieel gebied met veel werkterrein aan de oevers zouden varen viel dat heel erg mee en was er veel groen. Ook door Rotterdam varen was leuk, je gaat echt dwars door de stad.
We konden de nacht in de Coolhaven blijven met uitzicht op de Euromast.
de Euromast vanaf het achterdek
Vlak voor de Parksluis zodat we de volgende dag door de eerste schutting konden (pas om 11 uur ook sluiswachters hebben zondag).
wachten bij de Parksluis, we zijn helemaal niet zo groot
We hadden het expres zo gepland dat we op zondagochtend van Rotterdam naar Dordrecht gingen, dat stuk behoort tot de drukst bevaren waterwegen van Europa en zo gepokt en gemazeld zijn we niet. We vonden het ook wel best zo, er was nog meer dan genoeg verkeer en we konden ons helemaal voorstellen hoe het op een door de weekse dag toegaat.
We konden wel even flink vaart maken, wat af en toe goed is voor de motor, zodat we boeggolven maakten zoals we die niet vaak zien als we varen.
in het zicht van de Erasmusbrug
boeggolven trekkend op weg naar de van Brienenoord brug
Voor ons is het toch een beetje bijzonder om onder de Erasmus en de van Brienenoord  te varen, we hebben zo vaak gezegd als we erover heen reden dat we ooit…….en nu is het dan ooit.

Hoewel we niet onverdeeld gelukkig zijn met het AIS systeem, het blijft toch een beetje ‘big brother is watching’ heeft het nu wel zijn nut en dienst bewezen. De supersnelle waterbussen, 50km p/u zie je op je scherm wel aankomen maar in de realiteit zijn ze ineens vlak voor of achter je.
Toen we de Merwede gingen oversteken naar de haven in Dordrecht klonk uit de marifoon ineens de stem van de verkeersleider (dat kruispunt is het drukste in Europa) die vroeg: Majeur wat zijn uw plannen? Vervolgens werden we geïnformeerd wat de andere schepen in de buurt zouden doen, waar we hoe op moesten letten en konden we probleemloos oversteken, via de AIS had hij ons gezien en geïdentificeerd.
Wolwevershaven in Dordrecht
Nu liggen we in de Wolwevershaven in Dordrecht in het historische centrum van de stad. Een hele leuke plek met prachtig uitzicht, waar de verjaardag van Rebecca ineens een ware feestdag werd omdat Michel geregeld had (en het was echt een verrassing) dat er heel veel lieve vrienden en familie naar Dordrecht kwamen. Zo kwam het achterdek in dit mooie weer goed van pas, het was zo leuk en ik was zooooo jarig!

Michel doet hier nog een paar dingetjes aan de techniek en dan gaan we donderdag naar de Biesbosch waar we een paar dagen blijven en dan over het Hollands Diep en door de Volkeraksluizen naar Antwerpen.
Als het goed is komt het volgende blog uit het buitenland, we gaan nu toch echt met ’t Majeur de grens over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten