Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

zondag 18 juli 2010

Meppel

We liggen sinds donderdagmiddag net ten zuiden van de Paradijssluis bij Meppel. Alleen al voor die naam wil je hier blijven liggen, het is ook een heerlijk en idyllisch plekje met net genoeg schaduw en zon en een meertje voor Panache en heerlijk rustig in het groen, we besluiten ook steeds om nog maar een dagje te blijven liggen.


Michel is klaar met het aftimmeren van de console rond het stuurwiel, een heel lastig en priegelig hoekje waar ook veel draden moesten worden weggewerkt. Ik kan er nu aan de bak om te schilderen, begin ik morgen mee dus blijven we nog maar een dagje liggen.


Met de tuin gaat het heel erg goed, het is nu natuurlijk ook prima groei weer, afwisselend regen en zon. Bij de allerhevigste buien hebben we de bak voor de zekerheid even afgedekt om te voorkomen dat ons gewas beschadigen zou. Alle 16 vakken vertonen nu meerdere groene puntjes in verschillende hoogtes. Ik ben benieuwd wanneer ik kan gaan oogsten.
We proberen al een tijdje een goede oplossing te bedenken voor de muggen preventie bij de patrijspoorten. De muggen vallen nog wel mee maar er komen wel veel blaadjes etc door de open raampjes. We hebben al meerdere ingewikkelde constructies bedacht en ook wel prototypes uitgeprobeerd maar niets was echt naar wens.
Ineens wisten we gisterenavond hoe het moest en zoals zo vaak met dit soort dingen, bleek het de allersimpelste manier, alle spullen waren in huis en in een middag was het klaar.
Zelfklevend klittenband precies op het randje en het gaas er ruim opplakken zodat de patrijspoort nog dicht kan.

2 opmerkingen: