Hier en op onze website ’t Majeur doen we verslag van het bestaan aan boord en onze belevenissen, varend door Europa.

Voor een paar dagen een vaarvakantie bij ons aan boord, zie de website

Als je per email bericht wilt krijgen wanneer we een nieuwe blog toevoegen of de website hebben bijgewerkt stuur ons een mail via,
tmajeur@gmail.com, met als onderwerp "volgen".

vrijdag 23 juli 2010

Rondje Twente

Vandaag zijn we vertrokken uit Meppel, een van de leukste ligplaatsen tot nu toe, vandaar dat we er ook ruim een week gebleven zijn.
We hebben onze plannen veranderd en gaan nu via de Hoogeveense Vaart en Stieltjeskanaal een rondje door Twente varen, een deel van Nederland dat voor ons beiden onbekend is.

Als we eenmaal bij Zutphen zijn varen we eerst de IIssel een stukje af naar Deventer en daarna weer op richting de Maas.

Onze tijd in Meppel hebben we heel goed gebruikt en de console rond het stuurwiel is af en geschilderd en de kast onder het stuurboord raam is nagenoeg af en geschilderd. Dat maakt het stuurhuis nu volledig bruikbaar en dat komt goed uit want de komende week varen er steeds vrienden en familie mee, dan komt er niets van klussen en is het stuurhuis wel een heerlijke plek om te zitten.Wij lagen bij de Paradijssluis tegenover 3 kalkovens, nu ingebruik als restaurant en 's avonds wordt het mooi uitgelicht.
Op 1 van de 3 torens is een ooievaarsnest gemaakt en in gebruik genomen door een echtpaar ooievaar. Overdag heb ik ze nooit gezien maar elke avond als het ging schemeren dan kwamen ze gelijktijdig of vlak na elkaar op het nest, stonden dan een tijdje te klepperen, even de dag doornemen en bespreken wat er gebeurt is op kantoor enzo, om daarna te gaan slapen.
Een aandoenlijk gezicht en gehoor, vooral omdat ze zo trouw elke avond kwamen.


  .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten